
En plats för kunskap
Upptäck mat och dryck i Sverige
För dig som gillar mat och dryck
För dig som arbetar med mat och dryck
Erfarenheter från projekt
-
Fler och bättre måltidsupplevelser längs Vindelälven
Se filmen från projektet om fler och bättre måltidsupplevelser längs Vindelälven och dess biflöden. -
Nytt projekt sätter det småländska matkulturarvet på kartan
Projektet ”Det småländska matkulturarvet igår, idag och imorgon” innebär en innovativ affärsutveckling inom måltidsturism. Utifrån det ska nu tio företag i regionen skapa bokningsb... -
Kulturspannmål – från åkern till bordet med nya initiativ
Kulturspannmål har blivit ett viktigt inslag i debatten om hållbar matproduktion. Två projekt, ett på Gotland och ett i Roslagen, arbetar med att stärka odlingen och användningen a...
Aktuellt
-
Kaffeost blir nordligaste Sveriges tredje SUB-skyddade produkt inom EU
I efterföljd av Kalix löjrom och Allåkerbär från Norrland har nu norra Sverige fått en tredje produkt godkänd med Skyddad ursprungsbeteckning (SUB) inom EU. Det handlar om Kaffeost... -
310 000 besökare på Grüne Woche – stort intresse för de svenska utställarna
Nyligen avslutades Grüne Woche, den stora mat- och jordbruksmässan, i Berlin där Sverige återigen fanns på plats med en representationsmonter i Jordbruksverkets regi. Under den 10 ... -
Tung svensk närvaro på Grüne Woche
Under fredagen inleddes Grüne Woche, den stora mat- och jordbruksmässan, i Berlin, där Sverige deltar genom en representationsmonter i Jordbruksverkets regi. Både statsminister Ulf...