Under 2014 genomförde Jordbruksverket en kartläggning av förekomsten av traditionella svenska livsmedel och jordbruksprodukter med koppling till ett bestämt geografiskt område.
Landskapsbladen nedan ger en överblick över sammanställningen. Syftet med kartläggningen har varit att identifiera fler produkter som kan bli aktuella för kommande ansökan om skyddad ursprungs- eller geografisk beteckning enligt EU:s regelverk.
Gastronomisk identitet Blekinge Pdf, 209.4 kB.
Gastronomisk identitet Bohuslän Pdf, 214.2 kB.
Gastronomisk identitet Dalarna Pdf, 209.2 kB.
Gastronomisk identitet Dalsland Pdf, 208.4 kB.
Gastronomisk identitet Gotland Pdf, 210.9 kB.
Gastronomisk identitet Gästrikland Pdf, 210.5 kB.
Gastronomisk identitet Halland Pdf, 210.5 kB.
Gastronomisk identitet Hälsingland Pdf, 214 kB.
Gastronomisk identitet Härjedalen Pdf, 214 kB.
Gastronomisk identitet Jämtland Pdf, 216.9 kB.
Gastronomisk identitet Lappland Pdf, 217.3 kB.
Gastronomisk identitet Medelpad Pdf, 217.2 kB.
Gastronomisk identitet Norrbotten Pdf, 211.3 kB.
Gastronomisk identitet Närke Pdf, 216.8 kB.
Gastronomisk identitet Sápmi Pdf, 208.6 kB.
Gastronomisk identitet Skåne Pdf, 213.8 kB.
Gastronomisk identitet Småland Pdf, 295.6 kB.
Gastronomisk identitet Södermanland Pdf, 293.3 kB.
Gastronomisk identitet Uppland Pdf, 292.6 kB.
Gastronomisk identitet Värmland Pdf, 291.4 kB.
Gastronomisk identitet Västerbotten Pdf, 295 kB.
Gastronomisk identitet Västergötland Pdf, 294 kB.
Gastronomisk identitet Västmanland Pdf, 290.9 kB.