Nyheter
-
Traditionella julbordets ständiga förändring
Alla har vi ett förhållande till julen. Var och en har sina egna traditioner som utvecklats beroende av bakgrund, personliga relationer och nutid. Det traditionella julbordet har f... -
Matkultur i Fjärdhundraland
Upplev en resa genom tiden i Fjärdhundraland. Genom olika event och upplevelser lyfter området upp den lokalt producerade maten med koppling till historiska platser. Detta för att ... -
Mathantverk och besöksnäring bidrar till ökad turism
Hur ska besöksnäringen samarbeta med mathantverkare för att öka inkomster och attraktionskraft? Eldrimner genomför träffar om hur besöksnäringen kan utvecklas tillsammans med matha... -
Satsning på värmländska smaker blev en podd
Ett värmländskt samarbetsprojekt med utgångspunkt i lokala råvaror har resulterat inte bara i två nya unika menyer, utan också en podcast om mat i kulturhistoriska miljöer. -
Mer kunskap för kortare livsmedelskedjor och små producenter
Jordbruksverket upphandlar rådgivningstjänster för att utveckla korta livsmedelskedjor och småskaligt gårdsbruk i kulturlandskap. -
Hållbar livsmedelskedja prisas
Den svenska matproduktionen och matförsäljningen i Sverige ska bli mer hållbar. Detta är en målsättning som ledande företag i den svenska livsmedelskedjan, i samarbete med Världsna... -
Svensk ciderhistoria
Från att ha varit ett i stort sett obeforskat område, vet vi nu att svenskarna både drack och tillverkade cider från ca 1200-talet fram till 1700-talet. -
Böngröt, snurrekål och blåbärskaka i ny kunskapsbank om svensk mattradition
Nu finns en ny digital kunskapsbank över traditionell matkultur i Sverige. Den heter Matkult.se och innehåller över 800 äldre recept, fakta om matlagning genom tiderna och mycket m... -
25 miljoner kronor för att bidra till målen i den nationella livsmedelsstrategin
Under våren utlyser Jordbruksverket 25 miljoner kronor till pilot- och samarbetsprojekt för regionala och lokala insatser som bidrar till den nationella livsmedelsstrategin. Utlysn... -
Samverkan med leverantörer en av nycklarna
Nära samarbeten med leverantörer och en medveten satsning på det ursprungliga och det svenska. Det är några av nyckelfaktorerna bakom den senaste tidens framgångar för svenska rest...