Smaka Sverige logotyp, länk till startsidan.
Charkuterist gör korv

Yrkesutbildningen har tre inriktningar; mathantverk för hantverksbagare, hantverkscharkuterister, och hantverksmejerister. Foto: Mostphotos

Publicerades

Ny yrkeshögskoleutbildning i mathantverk

Vill du arbeta med förädling av lokala råvaror för att skapa mathantverk inom bageri, charkuteri eller mejeri? Nu finns möjlighet att söka Eldrimners och Torstas ettåriga yrkeshögskoleutbildning i mathantverk.

Fram till den 19 maj går det ansöka till Eldrimners och Torstas ettåriga yrkeshögskoleutbildning i mathantverk. De 20 personer som antas till utbildningen väljer en av inriktningarna för hantverksbagare, hantverkscharkuterister och hantverksmejerister. Utbildningen startar i augusti 2024, är kostnadsfri och ger rätt till studiemedel.

Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är närvarande genom hela produktionskedjan. En mathantverkare jobbar i huvudsak med lokala råvaror och i mindre skala.