Smaka Sverige logotyp, länk till startsidan.
Ostar på hylla.

Foto: Tina Stafrén

Publicerades

41 guldmedaljer på Öppna SM i Mathantverk

Nu har det bästa mathantverket 2016 utsetts. Efter ett gediget juryarbete, där över 400 produkter bedömdes i sammanlagt 40 klasser, prisades vinnarna i Umeå den 8 oktober. Medaljregnet spreds över hela landet.

Eldrimner – nationellt resurscentrum för mathantverk delade ut 41 guldmedaljer på Öppna SM i Mathantverk. I topp sett till antalet medaljer hamnade Västerbottens län som kammade hem inte mindre än 8 guldmedaljer, 7 silver- och 4 bronsplaceringar. Flest guldmedaljer gick i år till Jämtlands län. Jämtland fick sammanlagt 10 guld. 4 silver och 1 brons. Andra län med många medaljplaceringar är Västernorrland, Gävleborg och Västra Götaland. Norge tog guld i klassen Värmebehandlad korv.

Mer information

Vinnare SM i Mathantverk 2016 Pdf, 316.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontaktpersoner för journalister

Aleksandra Ahlgren, tävlingsledningen SM i Mathantverk, 010-225 33 57

Catharina Andersson, pressansvarig, 010-225 32 39