Smaka Sverige logotyp, länk till startsidan.
Fjällsjökorv. Foto: Stéphane Lombard/Eldrimner

Fjällsjökorv. Foto: Stéphane Lombard/Eldrimner

Publicerades

Vinnarna i Öppna SM i Mathantverk 2015

För 19:e året korades vinnarna i Öppna SM i Mathantverk på Frösön den 7 oktober. Totalt 450 produkter tävlade i 38 olika klasser och en jury har bedömt en stor mängd charkuterier, mejeriprodukter, förädlad fisk, surdegsbröd, marmelader, chutney, saft och glögg med mera.

I tävlingsklassen för innovativt mathantverk vann Fjällsjökorven från M Bergmans Fisk AB i Västerbottens län guldmedalj. Motiveringen löd: ”En delikat och annorlunda korv som passar till allt från cocktailfest till vardagssmörgåsen. Att byta det traditionella köttet mot gädda är innovativt och nytänkande.”

Silvermedaljen knep Ådalens Blå Pärla från Kvarnå Trädgård i Västernorrlands län och bronsmedaljen gick till Kantarelldip från Ekekulls produkter i Jönköpings län.

Hela vinnarlistan:

http://www.eldrimner.com/core/files/vinnarlistan2015.pdf Länk till annan webbplats.