För 19:e året korades vinnarna i Öppna SM i Mathantverk på Frösön den 7 oktober. Totalt 450 produkter tävlade i 38 olika klasser och en jury har bedömt en stor mängd charkuterier, ...
Inför 2015 fick Jordbruksverket i uppdrag att tillsammans med Institutet för språk och folkminnen, Riksantikvarieämbetet och Sametinget arbeta för ett levande och dynamiskt kultura...
Det görs mycket bra inom det svenska jordbruket. Svensk mjölk produceras till exempel med mervärden inom bland annat djurskydd, djurhälsa, smittskydd, miljö och klimat. En ny samma...
Husmansbord i Grythyttan har i Jakten på Sveriges bästa landskapsmat provat livsmedel från hela Sverige. Nu är det klart vilka produkter som vinner diplom och därmed också är nomin...
Den 20 april bildades Kålrotsakademien för främjandet av matens kulturarv. -Kålrotsakademien är en symbol som visar på vår ambition att prata och forska om vårt matkulturella arv, ...
- Alger är gott. Och betydligt nyttigare än odlad fisk!Leif Andreasson och Per Svensson, som båda är engagerade i försöken med att producera och förädla alger som mat, eller som pr...
Mat utan tillsatser och matupplevelser som ger det där lilla extra. Det är vad allt fler konsumenter vill ha och är beredda att betala för och därför blir mathantverkarna också all...
- Ni har fattat precis vad vi behöver! Det var en vanlig reaktion från lärare runt om i landet när det webbaserade läromedlet Bonden i skolan lanserades hösten 2014. Tidigare fick ...
Livsmedelsföretagen och Food from Sweden utser tillsammans Årets livsmedelsexportör. I samband med Livsmedelsföretagens årliga Matdag delades priset ut av H.K.H. Prins Carl Philip ...
Vet du var guldkornen finns? Vill du vara med? Husmansbord är på jakt efter Sveriges bästa landskapsmat 2015! Nu är det dags för svenska livsmedelsproducenter att skicka in sina pr...
Susanne Thorén började sin mat- och barnresa med ett leaderprojekt, fortsatte med projektet Barnens Bästa Bord som tillsammans med ett forskningsprojekt vid Högskolan Kristianstad ...
Den 5 februari koras vinnaren av Årets Kock 2015. SM i professionell matlagning avgörs i Göteborg i Gothia Towers, där åtta kockar gör upp om Sveriges mest prestigefyllda kocktitel...
Vinnaren av Bocuse d’Or 2015 har korats. Det blev grannlandet Norge med kocken Ørjan Johannessen som tog hem guldet i den femtonde upplagan av Kock-VM i Lyon, Frankrike. Sverige ko...
– Kunskapsbanken är ett sätt för Jordbruksverket att fortsatt tillgängliggöra kunskap kring mat, hållbar matproduktion, turism och landsbygdsutveckling. Vi hoppas att alla som är i...