Smaka Sverige
Vagn med försäljning av grönsaker på landsbygden

Foto: Marie Linnér/Scandinav bildbyrå

Publicerades

Mer kunskap för kortare livsmedelskedjor och små producenter

Jordbruksverket upphandlar rådgivningstjänster för att utveckla korta livsmedelskedjor och småskaligt gårdsbruk i kulturlandskap.

Just nu finns två olika upphandlingar som Jordbruksverket bjuder in till att lämna anbud:

  • Rådgivning för svenskt småskaligt gårdsbruk i kulturlandskap
  • Rådgivning kring korta livsmedelskedjor

Den ena upphandlingen handlar om att främja svenskt fäbodbruk och annat småskaligt gårdsbruk i kulturlandskap. Det finns ett behov att synliggöra och ta tillvara på möjligheterna inom dessa områden. Upphandlingen är en rådgivningstjänst för Sveriges fäbodbruk som även riktar sig mot annat småskaligt gårdsbruk i kulturlandskap.

Syftet med den andra upphandlingen är att genom rådgivning ge livsmedelsproducenter och livsmedelsförädlare nya kunskaper och verktyg för att utveckla sina verksamheter. Detta ska leda till ökad försäljning genom en kort livsmedelskedja eller en lokal marknad. Rådgivningen riktar sig till verksamma inom livsmedelsproduktion och livsmedelsförädling för att de ska få ökad kunskap eller praktiska exempel på hur de kan utveckla lokala marknader eller korta livsmedelskedjor.

Intresserade leverantörer av rådgivningstjänster kan lämna anbud fram till 8 november.

Läs mer om upphandlingarna på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..