Mufflontacos

Foto: Camilla Bender Larson

Jordbruksverket utlyser 6 miljoner kronor för främjande av svenskt vilt som mat

Jordbruksverket har nyligen publicerat en utlysning på 6 miljoner kronor som syftar till att skapa projekt som främjar svenskt vilt som lokal livsmedelsresurs samt stärker viltkedjan från natur till konsument. De insatser som välkomnas kan exempelvis syfta till att utveckla viltprodukter som livsmedel, förbättra och säkra kvalitén genom bättre tillvaratagande och öka antal offentliga måltider med vilt på menyn.

–Vilt står för klimatsmarta och ekologiska råvaror/produkter och representerar dessutom ett betydelsefullt svenskt profilvärde. Intresset för vilt är större än någonsin och vi ser nya trender som talar för en önskan om mer vilt på tallriken. Vi vill främja projekt som tillgängliggör svenskt vilt som mat till allmänheten med bibehållen balans mellan brukande och bevarande, säger Camilla Bender Larson, Landsbygdsutvecklare hos Jordbruksverket.

Utlysningen ligger inom landsbygdsprogrammet och myndigheter, kommuner, landsting, regioner, föreningar, andra organisationer och företag kan söka det här stödet.