Foto på Sven-Erik Bucht, Marie Söderqvist, H.K.H. Prins Carl Philip och Diego Cabeza.

Från vänster: Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Marie Söderqvist vd Livsmedelsföretagen, H.K.H. Prins Carl Philip och Diego Cabeza, exportchef Semper. Foto: Livsmedelsföretagen.

Innovation och hög kvalitet gav Semper utmärkelsen Årets livsmedelsexportör 2015

Livsmedelsföretagen och Food from Sweden utser tillsammans Årets livsmedelsexportör. I samband med Livsmedelsföretagens årliga Matdag delades priset ut av H.K.H. Prins Carl Philip och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

- Årets Livsmedelsexportör är ett erkännande som vi på Semper är mycket stolta över att få och det kommer att ge ännu mer energi till samtliga semperiter i vårt avlånga land, säger Diego Cabeza, exportchef på Semper, som tog emot det prestigefyllda priset.

Motiveringen löd:
"Genom en väl genomarbetad exportstrategi, satsningar på forskning, nya distributionsvägar och nischade produkter som ligger i tiden har företaget lyckats uppnå en imponerande exporttillväxt på kort tid. Företagets innovativa och högkvalitativa produkter gör livet enklare och godare för småbarnsföräldrar runt om i världen, liksom för människor som måste eller vill utesluta gluten ur kosten. Företaget har för många konsumenter blivit synonymt med kvalitet och säkerhet, vilket stärker bilden av Sverige utomlands och banar väg för andra svenska livsmedelsföretag på exportmarknaderna. Och genom den höga andelen svenska råvaror i produkterna och anläggningar i Götene och Korsnäs bidrar företaget till jobb och utveckling på svensk landsbygd. Priset Årets Livsmedelsexportör 2015 går till Semper".

Förutom äran består priset av exporttjänster i form av en presentcheck på 50 000 kronor hos Business Sweden.

Läs mer om utmärkelsen på http://www.mynewsdesk.com/se/livsmedelsforetagen__li/pressreleases/prins-carl-philip-prisade-semper-1140965 Länk till annan webbplats.