Smaka Sverige
  • Wrångebäcksost – tar nu plats i ostens ”Hall of Fame”


    Wrångebäcksost är en unik hårdost som tillverkas i Guldkroken, det vill säga i trakten kring Hjo. Ursprunget och traditionen har betydelse för produkten. Osten har nu fått en Skydd...
  • Enkelt, gott och roligt att odla på liten yta


    Längtar du efter att kunna plocka krispiga salladsblad och färska kryddor till middagen? Eller vill du kanske ha egna solmogna tomater till pastasåsen? Odlingssäsongen är i startgr...
  • Mer baljväxter från svenska gårdar?


    Den 10 februari är märkt av FN som baljväxternas dag, en dag för att uppmärksamma råvarans potential att nå de globala hållbarhetsmålen. I Sverige ökar efterfrågan på växtbaserat p...
  • Dags att återinföra nödmaten från förr?


    Januari är nu för tiden den månad då många av oss har tomt i plånboken och matförråden. Butikerna gör reklam för falukorv och billiga rotsaker. Men så har det inte alltid varit. Fr...