Smaka Sverige

Matakademien Jämtland Härjedalen

Landskap

Härjedalen, Jämtland

Mejl

info@matakademien.seMatakademien är en ideell förening som ska arbeta med att främja och informera om den lokala måltiden i Jämtland och Härjedalen. Det handlar om att sprida kunskap kring lokalt producerad och förädlad mat, kokkonst, krogar och traditioner. Akademien ska också arbeta med frågor som rör nytänkande och utveckling, tillgänglighet och utbildning. Målet är att profilera Jämtland-Härjedalen som ”Nordens Matregion”. Det betyder att en del av verksamheten ska vara riktad mot en marknad utanför landskapen. Matakademien i Jämtland-Härjedalen kvalitetsmärker också krogar som är särskilt duktiga på att servera vällagad lokal mat.

Webbplats:

matakademien.selänk till annan webbplats

Uppdaterad 18 maj 2018